Koncepcija "Par valsts IS - testamentu reģistrs - izveidi"

Koncepcijas projekts un MK rīkojuma projekts ir atrodams šeit.
Izskatās, ka šī ir jauna informācijas sistēma (IS), kas "apdalīs" bāriņtiesas. Spriediet paši:
  • kopš 1996.gada 1.marta bāriņtiesās (pagasttiesās) ir taisīti un nodoti glabāšanā 7000 pēdējās gribas rīkojuma akti. Latvijas valsts arhīvos (LVA) ir nodoti 3553 pēdējās gribas rīkojuma akti. LVA ir paredzēts finansējums par šo aktu atrašanu, apkopošanu un informācijas sniegšanu jaunajai IS Ls 3517,47 apmērā. Bāriņtiesām Ls 0 apmērā.
  • Bāriņtiesas nav paredzētas kā IS lietotāji, bet ir paredzēts izdarīt izmaiņas Bāriņtiesu likumā, kas uzliek par pienākumu bāriņtiesām noteiktā termiņā iesniegt ziņas par testamentiem jaunajai IS - elektroniski vai rakstveidā!
  • tiek piedāvāts noteikt, ka ziņu sniegšana no jaunā reģistra nosakāma kā maksas pakalpojums, ko Zvērinātu notāru padomei samaksās personas (iespējamie mantinieki, testatori..) - varbūt arī Bāriņtiesām būs jāmaksā? Ka tā nebūs nav neviena vārda...
Tātad bāriņtiesām nekādas uzticības - nedrīkst taču pieļaut, ka nezin cik simti cilvēku vadīs datus maksas reģistrā, viņi noteikti visu sabojās ...

Bāriņtiesām nav jāmaksā par darbu.. tām tik jāuzdod ar likumu jauni pienākumi...

Un vēl šis teikums - "nosūta ziņas elektroniski vai rakstveidā"... elektroniski ir kā jāsaprot? e-pastā? bez e-paraksta? (paraksta iegāde un laika zīmoga izmaksas?) vai vienkārši ar vēstulīti pa pastu... (vēstules un pasta izmaksas??)

Izlasiet arī Jūs koncepciju, iepazīstiniet ar to Bāriņtiesas un atsūtiet savas pārdomas.. varbūt es tikai "sabiezinu krāsas".
LPS jāsniedz atzinums līdz 30.jūlijam.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Pašvaldībām būs jāveido savs reģistrs

Pašvaldību kontaktinformācija - uz kartes

ERAF 2020 IKT "Rīgas projekta" prezentācija