Par ERAF projektu ""Vienota civilstāvokļa aktu reģistrācijas informācijas sistēma"

Īsumā vēsture ir šāda. MK 2009.gada 15.oktobrī apstiprināja dokumentu "Vienota civilstāvokļa aktu reģistrācijas koncepcija". LPS iesniedza arī savu atzinumu par koncepciju. Pēc tam tapa ERAF projekts, tad notika slēgts iepirkums ar vienu pretendentu... un šobrīd situācija ir tāda, ka:
  1. tiek veidots jauns reģistrs, kurš ziņas saņems no pašvaldībām;
  2. ziņu saņemšanai plānots izstrādāt un nodot lietošanai pašvaldībām web aplikāciju, bez sasaistes ar citām pašvaldību aplikācijām...
  3. tiek veidoti 5 "jauni" e-pakalpojumi, no kuriem 3 jau reāli darbojas (Rīga, Ventspils)
Vārdu sakot atkal jauna valsts IS un atkal tie paši "vecie grābekļi" - IS veidošanas gaitā (pat rakstot tehnisko specifikāciju) nevienam no TM un izstrādātājiem nebija pat ienācis prātā pakonsultēties ar datu devējiem - pašvaldībām.

Praktiski visās pašvaldībās ir ZZ Dats aplikācija DZIMTS. CARIS veidotāji laikam par tādu pat negribēja zināt, jo veidojot IS nekāda sasaiste ar pašvaldību IS nav paredzēta, protams, tam nav arī finansējuma. Bet būs jauna web aplikācija...

Domāts, ka būs jauni pakalpojumi, bet tos nevar realizēt, jo tādi paši jau darbojas no iepriekšējā ERAF projekta un tie vēl ir jāuztur 2 gadus...
Vārdu sakot, lai izrunātu šos jautājumus tomēr notika viena tikšanās TM (29.06.2010) uz kuru bija saaicināti Rīgas, Ventspils un LPS pārstāvji, lai vienotos ko tad darīt šajā situācijā.
Pēc ilgas diskusijas tomēr tika nolemts, ka saņemsim CARIS tehnisko specifikāciju, lai varētu izvērtēt - cik daudz darbu nepieciešams veikt, lai varētu nodrošināt datu apmaiņu ar jauno reģistru, un cik tas maksās.
Specifikāciju saņēmām, ZZ Dats to izvērtēja un cena ir Ls 64 000. Šī nauda ir jāatrod TM vai VRAA. Novērtējums ir iesniegts TM.

Pagaidām atbildes nav. Gaidīsim, kas notiks tālāk..

Komentāri

Unknown teica…
Un ko darīt PVIS lietotājiem? Tomēr kāda daļa pašvaldību lieto arī PVIS dzimtsarakstu moduli (kurš starp citu nav nemaz tik slikts...)
Izskatās, ka esam no viena grāvja, kad no valsts puses atbalstīta tikai PVIS programmatūra, ielēkuši otrā grāvī, jo tagad runa iet tikai par ZZ Dats.
Unknown teica…
Ar PVIS ir vienkāršāk, jo tā kā VRAA arī ir viens no projekta īstenotājiem, tad viņi šo funkciju iestrādās sistēmā par saviem (eraf)līdzekļiem
Unknown teica…
Nu ka tik nesanāk kā ar nekustamā īpašuma nodokļa rēķināšanas izmaiņām...
Solīts matā nekrīt! Izskatās, ka VRAA maz interesē šī produkta kvalitāte. Termiņi jau garām, bet par šī produkta likteni oficiāli gandrīz nekas nav zināms.
Unknown teica…
uzrakstīšu atsevišķu ziņu atbildei..

Šī emuāra populārākās ziņas

Pašvaldībām būs jāveido savs reģistrs

Pašvaldību kontaktinformācija - uz kartes

ERAF 2020 IKT "Rīgas projekta" prezentācija