Par NĪN soft izmaiņām

Nedaudz vēstures. Pēc Saeimas sasteigtajiem lēmumiem par NĪN vajadzēja iestrādāt pašvaldību programmatūrās daudz izmaiņu, lai varētu korekti aprēķināt NĪN un izsūtīt maksājumu paziņojumus līdz likumā noteiktam laikam.

Lai šo visu realizētu bija panākta vienošanās, ka VRAA apmaksās ne tikai izmaiņas PVIS programmatūrā, bet arī ZZ Dats modulim. Mehānisms ir iecerēts tāds, ka Rīga noslēdz līgumu ar VRAA par soft izmaiņām ZZ Dats modulī (VRAA tās apmaksā no ERAF), bet ar nosacījumu, ka šīs izmaiņas tieks nodrošinātas visām pārējām pašvaldībām, kas izmanto ZZ Dats, bez maksas. Papildus VRAA apmaksā arī apmācības, kas nepieciešamas, lai veiksmīgāk varētu uzskāt darbu ar soft izmaiņām.
Situācija šobrīd ir tāda. ZZ Dats ir veicis nepieciešamos labojumus programmatūrā un šobrīd veic pašvaldību darbinieku apmācību, ir sagatavots līgums projekts starp Rīgas domi un VRAA, BET līgums aizvien nav parakstīts, jo VRAA gaida "atļauju" no RAPLM.

RAPLM pārstāvji trešdien (14.07.2010) apsolīja, ka noskaidros, kas ir par aizķeršanos, kāpēc nav dota šāda "atļauja" un painformēs mūs visus.

Papildināts 20.07.2010:
Kā noskaidrojās, tad RAPLM jau 16.07.2010 esot nosūtījusi vēstuli VRAA, ka piekrīt līguma slēgšanai un tā ir VRAA kompetence un atbildība, lai līgums tiktu noslēgts un viss darbs izdarīts.
Sazināsimies ar VRAA un tad sekos papildus informācija.

Papildināts 22.07.2010:
Redz kā - VRAA atļauju no RAPLM rakstiski esot saņēmis tikai 20.07.2010. Tātad dokuments no Lāčplēša ielas līdz Elizabetes ielai "ceļo" 4 dienas... nu ko, labi, ka vispār ir saņemts. Tāpēc šobrīd jācer, ka VRAA izdarīs vis, lai līgumu parakstītu.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Pašvaldībām būs jāveido savs reģistrs

Pašvaldību kontaktinformācija - uz kartes

ERAF 2020 IKT "Rīgas projekta" prezentācija