Dotācija bibliotēkām

Kā zināms, tad atbilstoši bibliotēku likumam katru gadu pašvaldībām pienākas dotācija no valsts bibliotēku finansēšanā. Kad tika iestrādāta šīs norma likumā, tad kopējais dotācijas apjoms bija Ls 950 000. 2010.gada budžetā plānotā dotācija ir Ls 316 000 apjomā.

LIKTA ir uzrakstījusi vēstuli Ministru prezidentam (MP) ar lūgumu palielināt šo dotāciju līdz nepieciešamajam apjomam. MP ar rezolūciju uzdevis Kultūras ministrijai (KM), RAPLM un Finanšu ministrijai (FM) sniegt vienotu viedokli par dotācijas palielināšanas iespējām.

22.oktobrī notika visu pušu tikšanās, kurā es pārstāvēju LPS. Saruna vairāk izvērsās kā skaidrošana FM pārstāvjiem, kas ir bibliotēku tīkls, kam tas nepieciešams un kāpēc ir jāpalielina finansējums.

FM paziņoja, ka viņi nav tiesīgi neko atbalstīt finansējuma pieauguma ziņā, jo vēl vismaz 2 gadus valsts pārvaldei vajadzēs krietni samazināt izdevumus.

Sarunas beigās tika panākta vienošanās, ka tiks gatavota atbildes vēstule Ministru prezidentam (sagatavos KM) ar viedokli, ka dotācija noteikti ir nepieciešama, kā minimums vismaz 2009.gada apjomā, bet, lai īstenotu visus bibliotēku likumā noteiktos pasākumus tā ir nepieciešama pilnā apjomā ( Ls 950 000). Kā ieteikums, kur varētu atrast papildus finansējumu tika piedāvāts risinājums izskatīt RAPLM un Vides ministrijas apvienošanas rezultātā optimizētos līdzekļus novirzīt šim mērķim.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Pašvaldību kontaktinformācija - uz kartes

ERAF 2020 IKT "Rīgas projekta" prezentācija

Pašvaldībām būs jāveido savs reģistrs