Par Valmieras sanāksmi

Šā gada 12.novembrī Valmierā notika pašvaldību IT un PR speciālistu sanāksme.
Tiesa, pats tajā nepiedalījos, jo piedalījos cita LPS projekta EgoPrise aktivitātēs.

Viens no jautājumiem bija par pašvaldību pakalpojumiem ko iespējams izdarīt izveidojot pakalpojumu aprakstu portālā latvija.lv. Šī jautājuma prezentācija pieejama šeit.

Bija apspriests arī jautājums par jauno informācijas tehnoloģiju likumu. Likuma normas stāsies spēkā 2011.gada februārī. Prezentācija par šo tēmu šeit. Nākamā gadā notiks arī reģionālie semināri par šo tēmu, bet par tiem ziņosim papildus.

Bija arī piedāvāta tēma apspriedei par jaunizveidojamo valsts IS - nepilngadīgo personu atbalsta informācijas sistēmu. Iekšlietu ministrijas Informācijas centra prezentācija par to ir atrodama šeit. Katrā ziņā interesanta lieta, kas varētu atvieglot Bāriņtiesu darbu, bet... kas man tā īsti nepatīk, ka pagaidām nav skaidrs kā notiks informācijas apmaiņa starp citām pašvaldību IS, kas arī izmanto tos pašus personu datus.

Par interesantu bija atzīta arī tēma par PDF dokumentu parakstīšanu ar elektronisko parakstu. Vairāk par šo risinājumu šeit.

Ir iecere, ka nākamā pašvaldību IT speciālistu sanāksme notiks decembra mēneša sākumā.

Komentāri

Unknown teica…
Vai iespējams apskatīt pieminēto prezentāciju par jauno informācijas tehnoloģiju likumu?
Unknown teica…
Hmm.. saite it kā ir norādīta .. nevar atvērt? var mēgināt pēc šīs adreses http://www.lps.lv/system/file/?file=/images/objects/documents/document_1636&document_id=1636

Šī emuāra populārākās ziņas

Pašvaldību kontaktinformācija - uz kartes

ERAF 2020 IKT "Rīgas projekta" prezentācija

Pašvaldībām būs jāveido savs reģistrs