Datu apmaiņas problēmas ar CSDD

Saldus novada sociālais dienests konstatējis, ka šogad ir notikušas izmaiņas datu apmaiņā ar CSDD. Tās pašvaldības, kas savā darbā izmanto ZZ Dats aplikācijas saņem datus no CSDD elektroniski.
Sociālo pabalstu likumā pašvaldībām ir uzlikts par pienākumu pārbaudīt personas īpašumā esošos transporta līdzekļus, ko līdz šim varēja veiksmīgi izdarīt ZZ Dats aplikācijā.
No 2011.gada CSDD ir izdarījis izmaiņas savās datu bāzēs un pašvaldībām sniedz informāciju tikai par aktīvajiem transporta līdzekļiem nevis par īpašumā esošiem.
Līdz ar to cilvēki tiek sūtīti uz CSDD pēc izziņas ko iesniegt pašvaldībai.

Lai to novērstu ir uzsāktas pārrunas ar CSDD. Tiklīdz būs jaunumi tā ziņa tika papildināta.
1.Papildinājums
ZZ Dats sniedza informāciju, ka tā ir tikai CSDD un pašvaldību savstarpējo līgumu problēma. Standartlīguma tekstos esot minēts, ka CSDD sniedz ziņas par aktīvajiem tranporta līdzekļiem. Ja tas ir tā un sociālo pabalstu piešķiršanai ar šādu informāciju nepietiek, tad jādomā par līguma izmaiņām. Gaidām atbildi no CSDD.
2.Papildinājums
  • Saldus ir saņēmis risinājumu - neaktīvie transporta līdzekļi tiek parādīti bez reģistrācijas datuma , bet kā īpašumā esoši.
  • 26.janvārī notiks LPS tikšanās ar CSDD pārstāvjiem, klātesost ZZ Dats pārstāvim

Vairākās pašvaldībās nekādas problēmas nav manītas, bet fakts, ka notiek izmaiņas bez brīdinājumiem tomēr ir līgumsaistību pārkāpums ko arī centīsimies noskaidrot tikšanās reizē ar CSDD.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Pašvaldību kontaktinformācija - uz kartes

ERAF 2020 IKT "Rīgas projekta" prezentācija

Pašvaldībām būs jāveido savs reģistrs