Datu sinhronizācija ar IR

Īss problēmas apraksts.
Pirms nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanas ir jāsinhronizē nodokļu maksātāju deklarētās adreses ar iedzīvotāju reģistru (IR). Lai veiktu šādu masveida datu sinhronizēšanu IR piedāvāja katrai pašvaldībai rakstīt oficiālu vēstuli, par to kādas darbības vēlas veikt, kurā datumā un cikos.
Vēstulē būtu jānorāda normatīvie akti - kāpēc jāveic šādas darbības, kā arī lai izpildītu noteikto uzdevumu kādus datus nepieciešams no PMLP saņemt. Pēc vēstules saņemšanas PMLP uzsāktu darbu pie vienošanās izstrādes, lai būtu arī juridiskais pamatojums šāda veida datus nodot.

Paveiktais.
Pēc ZZ Dats aicinājuma LPS sazinājās ar PMLP un priekšnieka vietnieks Citskovskis sniedza šādu atbildi:
"Jautājumu pārrunājam ar atbildīgajiem cilvēkiem. Šodienas laikā nosūtīšu detalizētu situācijas risinājuma piedāvājumu.
Īsumā -
1) pašvaldības savus datus NĪN vajadzībām varēs sinhronizēt minētajos termiņos;
2) Lai novērstu līdzīgas problēmas nākotnē, SIA ZZ Dats steidzami nepieciešams apzināt un tiesiskā veidā sakārtot visas datu apmaiņas procedūras ar PMLP."

Risinājums
"Lai pašvaldības varētu aktualizēt nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanas datu bāzi un veiktu datu sinhronizēšanu NĪN vajadzībām piedāvātais rīcības modelis būtu sekojošs -
pašvaldības sūta pieteikumu uz elektroniskā pasta adresi: db-admin@pmlp.gov.lv.
Pieteikumā jānorāda, kurā datumā pašvaldība vēlas veikt datu sinhronizāciju un pulksten cikos. Ieteicamais datu sinhronizācijas laiks būtu pēc plkst.17.00 lai nenoslogotu PMLP sistēmu.

Saņemot e-pastu, PMLP nosūtīs atpakaļ apstiprinājumu, ka pašvaldības norādītajā datumā var vai nevar veikt datu sinhronizāciju.

Tātad šobrīd visu atrisinām bez līgumiem, bet tuvākajā laikā šis jautājums par datu apmaiņu ar SIA ZZ Dats un pašvaldībām būs jāatrisina."

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Pašvaldību kontaktinformācija - uz kartes

ERAF 2020 IKT "Rīgas projekta" prezentācija

Pašvaldībām būs jāveido savs reģistrs