Dotācija bibliotēkām 2

VARAM ir sagatavojusi MK noteikumu projektu par mērķodācijas piešķiršanu pašvaldību bibliotēkām datoru un interneta bezmaksas izmantošanai. LPS nav saskaņojusi šo projektu, jo pēc saņemto pašvaldību iebildumiem, ka dotācija nav tik liela kā nepieciešams, tad arī datoru izmantošana bez maksas ir iespējama tikai dotācijas apmērā. Jau iepriekšējo gadu noteikumos bija iekļauts punkts, ka atļāva pašvaldībām ieviest maksu par datoru izmantošanu, tad šogad ir iecere šo normu pastiprināt.

LPS iebilduma teksts ir šāds:"Tā kā piešķirtās dotācijas apmērs sastāda tikai 1/3 daļu no nepieciešamā finansējuma, lai pašvaldības varētu pilnā mērā nodrošināt iedzīvotājiem pašvaldību publiskajās bibliotēkās bezmaksas izmantot datorus un internetu, tad projekta 10.punktu rosinām izteikt šādā redakcijā – „Pašvaldības nodrošina iedzīvotājiem bezmaksas datoru un interneta izmantošanu pašvaldību publiskajās bibliotēkās proporcionāli piešķirtās mērķdotācija apmēram, nosakot izmantošanas kārtību bibliotēkas lietošanas noteikumos”.

Tālākā izskatīšanas secība - VARAM saskaņošanas sanāksme (vai elektroniska saskaņošana), MK komitejas sēde - Ministru kabineta sēde.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Pašvaldību kontaktinformācija - uz kartes

ERAF 2020 IKT "Rīgas projekta" prezentācija

Pašvaldībām būs jāveido savs reģistrs