NĪNO un valsts nauda

11.10.2011 Ministru kabinets (MK) atbalstīja VARAM sagatavoto un LPS atbalstīto rīkojuma projektu par līdzekļu piešķiršanu Rīgas domei, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanas sistēmai NINO nepieciešamajām izmaiņām, ņemot vērā būtiskas izmaiņas normatīvos aktos. Līdzekļi Ls 22 641 apmērā tiek piešķirti no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Tas nozīmē, ka darbojas jau ierastā shēma – Rīgas dome apmaksā izmaiņas NĪNO un līdz ar to šīs izmaiņas ir pieejamas visām pašvaldībām. Šoreiz, līdzīgi kā bija gadu iepriekš, izdevās panākt, ka Rīgas domei šie līdzekļi tiek kompensēti. Tas ir tikai godīgi – Rīgai nav jāmaksā par visām likumdošanas izmaiņu veidotāju iegribām. Paldies, gan VARAM (L.Straujuma, A.Draudiņš, …), gan Finanšu ministrijai (B.Bānei, J.Plūmei) bez kuru atbalsta tas nenotiktu.

Protams, ka labi, ka no jauna izdevās panākt līdzekļu piešķiršanu, bet patiesībā ir skumji. Skumji dēļ tā, ka ikreiz, kad notiek, kādas likumdošanas izmaiņas netiek ņemta vērā ietekme uz informācijas sistēmām. LPS sadarbībā ar toreiz vēl RAPLM centās izdarīt izmaiņas MK kārtības rullī, lai iesniedzot kādu projektu izskatīšanai MK tiktu atsevišķā ailītē norādīta ietekme uz IS. Diemžēl Valsts Kanceleja un pārējās ministrijas to neatbalstīja. Tāpēc atkal un atkal nākas “cīnīties” par mazajām “uzvarām” kā šī.

Atbalstītais projekts un pavadošie dokumenti atrodami šeit http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40227838&mode=mk&date=2011-10-11

Šī emuāra populārākās ziņas

Pašvaldību kontaktinformācija - uz kartes

ERAF 2020 IKT "Rīgas projekta" prezentācija

Pašvaldībām būs jāveido savs reģistrs