Eiro ieviešana - pašvaldību IT sistēmu pielāgošana

2012.gada 24.oktobrī notika tikšanās Finanšu ministrijā (FM) par eiro ieviešanas pasākumiem, jeb konkrētāk par ZZ Dats aplikāciju pielāgošanu eiro.

Atgādinājums - Valdība pašvaldību informācijas sistēmu pielāgošanai nav izdalījusi ne vienu santīmu! Visas izmaiņas, kas nepieciešamas Jūsu rīcībā esošajās programmatūrās, lai pielāgotu tās darbam ar eiro - Jums būs jāapmaksā no saviem budžetiem.

FM organizēja tikšanos ar domu, lai apspriestu iespēju centralizēti vienoties par nosacījumiem kādā tiks izdarītas izmaiņas, bet līgumu izmaiņas un samaksas jautājumi būtu risināmi katrai pašvaldībai individuāli.

Kā paskaidroja ZZ Dats, tad viņu cenu politika ir individuāla katrai pašvaldībai. Nevienai pašvaldībai izmaksas nepārsniegtu Ls 20.000 (izņemot Rīgu), tātad nekādu problēmu ar iepirkumu likuma normu piemērošanu izmaiņu pasūtīšanai nevienai pašvaldībai nav. Līgumi un izmaiņu apmaksa arī katrai pašvaldībai jāveic individuāli. Un tā kā centralizēta izmaiņu pieprasījuma, kas attiektos uz visām pašvaldībām  un to centralizēta apmaksa arī nav, secināju, ka tāda centralizēta FM vienošanās nemaz nav nepieciešama. Vismaz šajā gadījumā ar ZZ Dats. 

Ceru, ka FM sagatavos skaidrojuma vēstuli visām pašvaldībām, kurā aprakstīs situāciju par pāriešanu uz eiro un programmatūrās nepieciešamo izmaiņu pamatojumu.

Notiek FM sarunas ar grāmatvedības izstrādātāju FMS par centralizētu izmaiņu iespējamību gan valsts gan pašvaldību vajadzībām. Kādi būs sarunu rezultāti to uzzināsim, kad būs beigušās sarunas.

Tiek gatavotas vadlīnijas pašvaldībām, kurās būtu aprakstītas iespējami visas darbības un ieteikumi, lai pašvaldības darbību pārorientētu darbam uz eiro. Kad saņemsim šo dokumenta projektu, tad iepazīstināsim ar to arī Jūs.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Pašvaldībām būs jāveido savs reģistrs

Pašvaldību kontaktinformācija - uz kartes

ERAF 2020 IKT "Rīgas projekta" prezentācija