Par darba grupas sanāksmi „Par iedzīvotājiem sniegtajiem sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību, izmantojot valsts un pašvaldību rīcībā esošos informācijas resursus”


2013.gada 27.martā Labklājības ministrijā (LM) notika darba grupas pirmā tikšanās, kuru vadīja valsts sekretāre Ieva Jaunzeme.

Citāts no uzaicinājuma vēstules uz darba grupu: - „Labklājības nozares informācijas sistēmas (Valsts sociālās politikas monitoringa informācijas sistēma, Invaliditātes informācijas sistēma, Bezdarbnieku uzskaites informācijas sistēma BURVIS, Sociālās apdrošināšanas sistēma SAIS) satur plašu informatīvo lauku, kas ir nepieciešams pašvaldībām funkciju veikšanai, savukārt Labklājības ministrijai ir nepieciešami dati par sociālo palīdzību, kas tiek uzkrāta pašvaldību sociālo dienestu informācijas sistēmās.


Darba grupas izaicinājums ir ne tikai datu apmaiņas tehnisko risinājumu apskats, bet arī  tiesisko aspektu  pamatojums, starpresoru vienošanās noslēgšana un nākamo soļu iezīmēšana sadarbībai valsts interešu kontekstā”.


Citiem vārdiem sakot – LM ERAF projekta ietvaros ir izveidota informatīvā sistēma, kurai nepieciešami dati arī no pašvaldību rīcībā esošās „ZZDats” aplikācijas „SOPA”.

Pagaidām ir tā, ka LM šos datus nevar iegūt, vismaz elektroniskā formā tā kā viņi to vēlētos, jo nav sakārtota ne juridiskā bāze, ne tehniskie risinājumi.

LM iecere ir mainīt MK noteikumus, kuros ir atrunāta statistikas datu veidlapa tā, lai šos datus varētu iesniegt elektroniski un „pa tiešo” no SOPA. Un to visu sākt jau no nākošā gada 1.janvāra. Ja radīsies izdevumi pašvaldībām, lai pielāgotu datu sniegšanu LM, tad ministrija tos cer segt no ERAF līdzekļiem.

Darba grupas uzdevums tad arī būtu noformulēt nepieciešamās izmaiņas normatīvos dokumentos un sagatavot tehnisko specifikāciju datu apmaiņai.

Pirmās sēdes prezentācija šeit.

Pēc Rīgas domes ierosinājuma LM sagatavos skaidrojošu vēstuli visām pašvaldībām par šo darba grupu, tās uzdevumiem kā arī aicinās pieteikties dalībai darba grupā. Rīgas dome uzskata, ka bez LPS pārstāvja un Rīgas domes pārstāvja darba grupā noteikti jābūt pārstāvim no lielo pilsētu asociācijas, vēl kādam pārstāvim no Ventspils vai Jūrmalas un vēl vismaz 2 pārstāvjiem no novadiem, kopumā vismaz 5. pārstāvjiem. Ja Jums ir vēlme iesaistīties darba grupas sastāvā, tad sūtiet pieteikumu uz e-pastu guntars@lps.lv (brīvā formā).

LPS nodrošinās visu darba grupā apspriesto dokumentu izplatīšanu visām pašvaldībām, kā arī aicināsim sniegt Jūsu komentārus par tiem.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Pašvaldību kontaktinformācija - uz kartes

ERAF 2020 IKT "Rīgas projekta" prezentācija

Pašvaldībām būs jāveido savs reģistrs